Sok medvehagymás finomságot próbáltam már, évről évre új kedvencekre találok, ilyen ez a mai fogásunk is: medvehagymás palacsinta friss salátával, sült lazaccal töltve, de tehetünk bele körözöttet is, tonhalkrémet, fűszeres csicseriborsókrémet, darált húsos ragut, párolt gombát, sonkával, juhtúrós krémet sült szalonna kockákkal – a variációk tárháza majdnem végtelen.
Kísérletezésre fel!
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 tojás
- kevés tej
- nagy csokor medvehagyma
- só
- étolaj
Elkészítés:
- A tojásokat és a nagyobb darabokra tépkedett medvehagymát késes aprítóba tesszük, jól összedolgozzuk.
- A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a medvehagymás-tojásos keveréket, és egy kevés tej, illetve étolaj hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.
- Kizsírozott serpenyőben 10-12 vastagabb palacsintát készítünk.
- Ízlés szerinti salátaöntettel vékonyan megkenjük a palacsintákat, vegyes zöldsalátával megszórjuk, sült lazacdarabokkal megszórjuk, felgöngyöljük és langyosan fogyasztjuk.