előétel főétel

Medvehagymás palacsinta salátával, lazaccal töltve

Sok medvehagymás finomságot próbáltam már, évről évre új kedvencekre találok, ilyen ez a mai fogásunk is: medvehagymás palacsinta friss salátával, sült lazaccal töltve, de tehetünk bele körözöttet is, tonhalkrémet, fűszeres csicseriborsókrémet,  darált húsos ragut, párolt gombát, sonkával, juhtúrós krémet sült szalonna kockákkal – a variációk tárháza majdnem végtelen.

Kísérletezésre fel!

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés tej
  • nagy csokor medvehagyma
  • étolaj

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a nagyobb darabokra tépkedett medvehagymát késes aprítóba tesszük, jól összedolgozzuk.
  2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a medvehagymás-tojásos keveréket, és egy kevés tej, illetve étolaj hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.
  3. Kizsírozott serpenyőben 10-12 vastagabb palacsintát készítünk. 
  4. Ízlés szerinti salátaöntettel vékonyan megkenjük a palacsintákat, vegyes zöldsalátával megszórjuk, sült lazacdarabokkal megszórjuk, felgöngyöljük és langyosan fogyasztjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük