
Helló!
Hogy ki vagyok? Valaki, aki imád főzni, akit eszelősen érdekel a gasztronómia. Los Angelesben élek, francia felmenőkkel rendelkezem, van egy bolond, nagy kutyám, akit Jack-nek hívnak, ja és imádom a Bellini koktélt… blablabla… Mindez az ég világon senkit nem érdekel – és vajmi köze van a valósághoz… 🙂
Ez az oldal egy gyökeres átalakítás után azért újult meg, hogy ötleteket mutassak, hogyan lehet egészségesebben, több odafigyeléssel, tudatosabban étkezni, és szeretném megmutatni, hogy az „egyenízű” felvágottakon túl is van élet – sőt, azon túl van csak igazán! „Hitvallásként” álljon itt néhány idézet, amivel tökéletesen azonosulni tudok:
„Remélhetőleg szereted azokat az embereket, akikre főzöl, mert a legnagyszerűbb és legemlékezetesebb étkek legalább annyira szólnak arról, hogy kikkel fogyasztottad el, mint arról, hogy mit fogyasztottál. De a főzés és a hozzávalók iránt érzett szereteted is elég. (…) Kell, hogy szeress főzni, még akkor is, ha nem is ismered vagy kedveled a vendégeid. Élvezned kell a tényt, hogy másokat etetsz, hogy örömet okozol nekik és a tőled telhető legjobbat nyújtod.
Végső soron tisztelned kell az alapanyagaidat, akármilyen alacsonyrendű hozzávalóról legyen szó. Mint ahogy tisztelned kell a vendégeidet (…) Mert, végső soron, önmagadnak főzöl.”
(Anthony Bourdain – New York city 2004, Francia bisztrókonyha)