előétel

Bruschetta

Kötelező nyári vacsora a bruschetta, ahol leginkább érvényesül az az olasz elvárás, mely szerint egyszerűbb a recept, annál minőségibb hozzávalókat kíván. Nap érlelte, zamatos paradicsomból, az igazi, de ha csak másodosztályú, „kényszerérett”, a végeredmény is csak másodosztályú lehet…

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék színes koktélparadicsom
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • fokhagyma
  • ciabatta / vagy valamilyen jó minőségű kenyér

Elkészítés:

  1. A koktélparadicsomot megmossuk, kis kockákra / szeletekre vágjuk, tálba tesszük.
  2. Kevés olívaolajat locsolunk rá, sózzuk, borsozzuk, majd apróra tépkedett bazsalikomlevelet teszünk hozzá és jól elkeverjük.
  3. Fokhagymás pirítósra halmozva, frissen fogyasztjuk.
  4. Az igazi zamatát a nap érlelte finom paradicsom adja, ezért a legideálisabb, ha nyári időszakban fogyasztjuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük