Kötelező nyári vacsora a bruschetta, ahol leginkább érvényesül az az olasz elvárás, mely szerint egyszerűbb a recept, annál minőségibb hozzávalókat kíván. Nap érlelte, zamatos paradicsomból, az igazi, de ha csak másodosztályú, „kényszerérett”, a végeredmény is csak másodosztályú lehet…
Hozzávalók:
- 2 nagy marék színes koktélparadicsom
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- fokhagyma
- ciabatta / vagy valamilyen jó minőségű kenyér
Elkészítés:
- A koktélparadicsomot megmossuk, kis kockákra / szeletekre vágjuk, tálba tesszük.
- Kevés olívaolajat locsolunk rá, sózzuk, borsozzuk, majd apróra tépkedett bazsalikomlevelet teszünk hozzá és jól elkeverjük.
- Fokhagymás pirítósra halmozva, frissen fogyasztjuk.
- Az igazi zamatát a nap érlelte finom paradicsom adja, ezért a legideálisabb, ha nyári időszakban fogyasztjuk.