Szeretjük a tócsit, a burgonyás, nehezebb változat helyett keressük az egészségesebb alternatívákat, készült már répás, céklás és ez alkalommal cukkinis változatban. Nyári, ebédet kiváltó fogás a nem túl forró napokra, ám ne feledjük: frissen az igazi!
Hozzávalók:
- 4 közepes cukkini
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy tojás (vagy 2 kicsi)
- liszt (amennyit felvesz)
- 1 nagy marék frissen aprított petrezselyem
- só
- őrölt bors
- étolaj
Elkészítés:
- A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk az apró kockákra szelt vöröshagymát, tojást, sót, őrölt borsot, petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Nokedlitészta állagú legyen!)
- Kevés forró zsiradékba kanál segítségével halmokat teszünk, kissé ellapítjuk, majd néhány perc alatt mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Fokhagymás mártogatóssal vagy sajttal, tejföllel tálaljuk.