előétel főétel vacsora

Cukkini tócsi

Szeretjük a tócsit, a burgonyás, nehezebb változat helyett keressük az egészségesebb alternatívákat, készült már répás, céklás és ez alkalommal cukkinis változatban. Nyári, ebédet kiváltó fogás a nem túl forró napokra, ám ne feledjük: frissen az igazi! 

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy tojás (vagy 2 kicsi)
  • liszt (amennyit felvesz)
  • 1 nagy marék frissen aprított petrezselyem
  • őrölt bors
  • étolaj  

Elkészítés:

  1. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Levét kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk az apró kockákra szelt vöröshagymát, tojást, sót, őrölt borsot, petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Nokedlitészta állagú legyen!)
  3. Kevés forró zsiradékba kanál segítségével halmokat teszünk, kissé ellapítjuk, majd néhány perc alatt mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Fokhagymás mártogatóssal vagy sajttal, tejföllel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük