vacsora

Maradékból finom vacsora

Annyira egyszerű, annyi finom és alig kell hozzá valami: mindössze néhány tojás, két marék zamatos, nap érlelte paradicsom, egy darabka szikkadt kenyér. Ezzel a fogással nemcsak a maradékokat hasznosíthatjuk újra, hanem egy kiváló, nyár esti vacsorát is összedobhatunk. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg szikkadt, rusztikus kenyér
  • 40 dkg sárga és piros koktélparadicsom
  • 4 tojás
  • bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomot mosás, tisztítás után félbe vágjuk, tálba tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, enyhén megsózzuk, átkeverjük, majd közepes méretű, magas falú tepsibe öntjük, lefedjük alufóliával és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Kb. 30-40 percig sütjük, amíg a paradicsom összeesik, és kap egy kis színt.

A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk, tálba tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, végül a sült paradicsommal (a tepsiben) összekeverjük.

Újra sütőbe toljuk, és most már fólia nélkül sütjük addig, amíg a kenyér kissé ropogós nem lesz.

Ráütjük a tojásokat és még pár percre visszatoljuk a sütőbe. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük