Annyira egyszerű, annyi finom és alig kell hozzá valami: mindössze néhány tojás, két marék zamatos, nap érlelte paradicsom, egy darabka szikkadt kenyér. Ezzel a fogással nemcsak a maradékokat hasznosíthatjuk újra, hanem egy kiváló, nyár esti vacsorát is összedobhatunk.
Hozzávalók:
- 60 dkg szikkadt, rusztikus kenyér
- 40 dkg sárga és piros koktélparadicsom
- 4 tojás
- só
- bors
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot mosás, tisztítás után félbe vágjuk, tálba tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, enyhén megsózzuk, átkeverjük, majd közepes méretű, magas falú tepsibe öntjük, lefedjük alufóliával és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Kb. 30-40 percig sütjük, amíg a paradicsom összeesik, és kap egy kis színt.
A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk, tálba tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, végül a sült paradicsommal (a tepsiben) összekeverjük.
Újra sütőbe toljuk, és most már fólia nélkül sütjük addig, amíg a kenyér kissé ropogós nem lesz.
Ráütjük a tojásokat és még pár percre visszatoljuk a sütőbe.