Nagyon egyszerű, finom ez a téli saláta, ami maradékmentéshez is ideális: kell hozzá némi savanyú káposzta, egy fej lilahagyma és egy édeskés alma. Ebédre sültekhez vagy vacsorára ajánlom, például „roppantott” krumplihoz.
Hozzávalók:
- 15 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 nagyobb édeskés alma
Elkészítés:
- A savanyú káposztát kisebb darabokra metéljük.
- Hozzákeverjük az apró kockárka vágott lilahagymát és a szintén kis kockákra szelt almát.
- Néhány órán át hűtjük fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
(Mi „roppantott” krumplihoz ettük, ami a következők szerint készül: A burgonyát alaposan megmossuk, héjastól feltesszük – sós vízben – főni. Amikor már kb. 70-80%-ban puha, kivesszük, leszárogatjuk, kissé hűlni hagyjuk. Klopfolóval vagy akár tenyérrel kissé szétlapítjuk. Kizsírozott tűzálló tálba tesszük szalonnakockákkal, kolbászkarikákkal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A végén néhány percre nagyobb hőmérsékleten grillezzük, hogy a krumpli ropogósra süljön ott, ahol szétnyílt.)