főétel

Spenótos túrógombóc pesto-val, rukkolával

Szeretem ezt a gombócot, kis idő ráfordításával nagyobb mennyiséget tudunk készíteni, mindemellett könnyű, finom és egészséges fogás, ami sokféle módon tálalható: pesto-val, sajtmártással, pirított szalonnával, barnított vajjal és reszelt sajttal, paradicsomszósszal, stb. 

Hozzávalók:

Nagy adag, több napra, több személy részére (szükség esetén arányosan csökkentsük a hozzávalókat):

  • 1 kg félzsíros túró
  • 800 g fagyasztott leveles spenót
  • 3 közepes tojás
  • liszt, amennyit felvesz
  • kevés étolaj

(A fenti mennyiségből nálam 68 db gombóc lett.)

Elkészítés:

  1. A fagyasztott leveles spenótot kiolvasztjuk. Jól kifacsarjuk belőle a nedvességet. A leveles spenót gombócokat éles késsel daraboljuk.
  2. Tálba tesszük, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojásokat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Sózzuk és jó alaposan átkeverjük. Hűtőbe tesszük fél órát pihenni.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk.
  4. Sós, forrásban lévő vízben – több adagban – kifőzzük. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, szűrőlapáttal kiszedjük, tálba tesszük, kevés olajjal átkeverjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük