Köretként vagy önálló fogásként is megállja a helyét ez a zamatos, egészséges és gyorsan elkészíthető kuszkusz saláta. Nyugodtan bánjunk túlzóan a friss petrezselyemmel, extra üdeséget kölcsönöz fogásunknak!
Hozzávalók:
- 1 bögre kuszkusz
- 2 bögre forró víz / vagy alaplé
- 10-15 dkg krémfehérsajt
- 25-30 dkg sárga és piros koktélparadicsom
- egy kis darab cukkini (vagy kígyóuborka)
- egy közepes fej lilahagyma / vagy néhány zöldhagyma szárral együtt
- egy nagy csokor petrezselyem
- kevés só
Elkészítés:
- A vizet / vagy alaplét felforraljuk és a kimért kuszkuszra öntjük, megsózzuk, majd az edényt lefedjük.
- A kihűlt kuszkuszt átkeverjük-fellazítjuk, majd a felaprított többi hozzávalót (krémfehérsajt, paradicsom, cukkini vagy uborka, hagyma, petrezselyem) a kuszkuszhoz keverjük.
- Hidegen és melegen is finom!
- A hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk.