saláta

Szalonnás római saláta csirkemáj vinaigrette-tel

Kedvenc francia szakácskönyvem (Anthony Bourdain: Francia bisztrókonyha) jó néhány receptjét kipróbáltam, valamennyiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Ez a recept is ilyen: könnyed franciás, különleges, szokatlan. (A hozzávalók arányán kissé módosítottam, így osztom meg a receptet.) 

Csirkemáj vinaigrette

Hozzávalók:

  • 15 dkg megtisztított csirkemáj
  • 1 ek. vaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 4 dl olívaolaj
  • bors

 

Római fodros saláta szalonnával

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej római saláta (mosva, leszárogatva)
  • 30 dkg jó minőségű, kockázott bacon
  • kevés zsiradék

Csirkemáj vinaigrette

Elkészítés:

  1. A felmelegített vajon a kisebb darabokra szelt csirkemájat (fedő alatt) néhány perc alatt megsütjük. Félre tesszük, kissé hűlni hagyjuk.
  2. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beleöntjük a vörösborecetet, és felkapargatjuk a lerakódott darabkákat.
  3. Az ecetes levet, májat, olívaolajat robotgépbe tesszük, krémesre dolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egészen különleges salátaöntet. (A hozzávalók arányát bátran variálhatjuk, lehet kevésbé májas, én sok májjal sűrűre gyártottam, extra ízletes, ami bármilyen zöldsaláta éke!)

 

Római fodros saláta szalonnával

Elkészítés:

  1. A saláta leveleit kisebb darabokra tépkedjük és megszórjuk a zsírjára sütött szalonna / bacon kockákkal.
  2. Ráöntjük a langyosra hűlt szalonnazsírt.
  3. Csirkemáj vinaigrette-tel tálaljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük