saláta

Gyors vacsora: tésztasaláta füstölt tofuval, vörösbabbal

Mi az? A hús és a sajt növényi alapú alternatívája, mely fehérjében gazdag és számos igen kedvező élettani hatással bír.  Rendszeres fogyasztása csökkentheti a koleszterinszintet és a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz kialakulásának kockázatát, továbbá bizonyítottan rákmegelőző hatású? Hát persze, hogy a tofu!

Vacsorára egy újabb, 5 perc alatt elkészíthető finomságot tálaltam: keleti tésztasaláta sok friss zölddel, vörösbabbal és füstölt tofuval. Finom, laktató és egészséges!

Hozzávalók:

2-3 főre:

  • 1,5 vagy 2 csomag instant Soba tészta (2×109 g) 
  • 150 g vegyes zöldsaláta (endivia, jégsaláta, sárgarépa, radicchio, csemegekukorica)
  • 400 g vörösbab konzerv (lé nélkül)
  • 180 g füstölt tofu
  • kis darab póréhagyma

Elkészítés:

  1. A tésztát elkészítjük a csomagon található leírás szerint, majd kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A langyos tésztát összekeverjük a friss zöldsalátával, a lecsepegtetett vörösbabbal, a kis kockákra szelt tofuval és a szeletekre vágott póréhagymával és azonnal tálaljuk.

 

Ízlés szerint kínálhatjuk öntettel, de anélkül is nagyon finom és laktató. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük