Mi az? A hús és a sajt növényi alapú alternatívája, mely fehérjében gazdag és számos igen kedvező élettani hatással bír. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a koleszterinszintet és a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz kialakulásának kockázatát, továbbá bizonyítottan rákmegelőző hatású? Hát persze, hogy a tofu!
Vacsorára egy újabb, 5 perc alatt elkészíthető finomságot tálaltam: keleti tésztasaláta sok friss zölddel, vörösbabbal és füstölt tofuval. Finom, laktató és egészséges!
Hozzávalók:
2-3 főre:
- 1,5 vagy 2 csomag instant Soba tészta (2×109 g)
- 150 g vegyes zöldsaláta (endivia, jégsaláta, sárgarépa, radicchio, csemegekukorica)
- 400 g vörösbab konzerv (lé nélkül)
- 180 g füstölt tofu
- kis darab póréhagyma
Elkészítés:
- A tésztát elkészítjük a csomagon található leírás szerint, majd kicsit hűlni hagyjuk.
- A langyos tésztát összekeverjük a friss zöldsalátával, a lecsepegtetett vörösbabbal, a kis kockákra szelt tofuval és a szeletekre vágott póréhagymával és azonnal tálaljuk.
Ízlés szerint kínálhatjuk öntettel, de anélkül is nagyon finom és laktató.