Február közepén már annyira ki vagyunk éhezve a tavaszi, friss ízekre, a primőr zöldségek megjelenését epedve várjuk… Tavaszias salátánkhoz – míg nem elérhető a friss zöldborsó – fagyasztottat is érdemes használni, kevés hozzávalóból egy rendkívül ízletes fogást dobhatunk össze, ami tényleg 5 perc alatt elkészül.
Válasszunk olyan zöldborsót, amiről tényleg tudjuk, hogy zsenge és szuperédes! Nagyon egyszerű, de rendkívül finom saláta, ami önmagában is megállja a helyét, de köretként is remek sült húsok mellé.
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott zöldborsó
- egy kis fej lila káposzta negyede
- kis darab póréhagyma
öntet:
- 25 dkg majonéz
- 3-4 cm gyömbér hámozva, reszelve
- 1 citrom frissen facsart leve
- 2 tk. magos mustár
- só
- kevés őrölt bors
Elkészítés:
- A fagyasztott zöldborsót, ha igazán zsenge, csak hagyjuk kiengedni és nem főzzük.
- A káposztát nagyon vékony csíkokra szeljük.
- Felkarikázzuk a póréhagymát.
- Az előkészített zöldségeket tálba tesszük, összekeverjük.
- Az öntethez a majonézt összekeverjük a reszelt gyömbérrel, a frissen facsart citromlével, magos mustárral és ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal.