saláta

Tavaszi borsósaláta

Február közepén már annyira ki vagyunk éhezve a tavaszi, friss ízekre, a primőr zöldségek megjelenését epedve várjuk… Tavaszias salátánkhoz – míg nem elérhető a friss zöldborsó – fagyasztottat is érdemes használni, kevés hozzávalóból egy rendkívül ízletes fogást dobhatunk össze, ami tényleg 5 perc alatt elkészül.

Válasszunk olyan zöldborsót, amiről tényleg tudjuk, hogy zsenge és szuperédes! Nagyon egyszerű, de rendkívül finom saláta, ami önmagában is megállja a helyét, de köretként is remek sült húsok mellé. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • egy kis fej lila káposzta negyede
  • kis darab póréhagyma

öntet:

  • 25 dkg majonéz
  • 3-4 cm gyömbér hámozva, reszelve
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 2 tk. magos mustár
  • kevés őrölt bors

Elkészítés:

  1. A fagyasztott zöldborsót, ha igazán zsenge, csak hagyjuk kiengedni és nem főzzük.
  2. A káposztát nagyon vékony csíkokra szeljük.
  3. Felkarikázzuk a póréhagymát.
  4. Az előkészített zöldségeket tálba tesszük, összekeverjük.
  5. Az öntethez a majonézt összekeverjük a reszelt gyömbérrel, a frissen facsart citromlével, magos mustárral és ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük