saláta

Csicseriborsó-babsaláta

Sokféle ötletem van a zöldsaláták gazdagítására, nagyjából millió félét tudok készíteni, de van, amikor kicsit ráununk, akkor bevetem a jól behűtött csicseriborsó-bab salátát. Önmagában is jó, de ehetünk hozzá egy-két szelet vajas pirítóst, mi ebben a párosításban is kedveljük!

Hozzávalók:

  • 400 g vörösbab, csicseriborsó vegyesen
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1,8 dl 10%-os ecet
  • 2 dkg só
  • 8 dkg cukor
  • 8 dl víz

Az ecet, só, cukor, víz felhasználásával salátalevet készítünk.

Beletesszük a vörösbabot, csicseriborsót lével együtt, majd nagyon vékonyra szelt lilahagymával gazdagítjuk.

Szükség esetén még sózzuk, vagy esetleg ecettel ízesítjük.

Jól behűtve fogyasztjuk.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük