Sokféle ötletem van a zöldsaláták gazdagítására, nagyjából millió félét tudok készíteni, de van, amikor kicsit ráununk, akkor bevetem a jól behűtött csicseriborsó-bab salátát. Önmagában is jó, de ehetünk hozzá egy-két szelet vajas pirítóst, mi ebben a párosításban is kedveljük!
Hozzávalók:
- 400 g vörösbab, csicseriborsó vegyesen
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1,8 dl 10%-os ecet
- 2 dkg só
- 8 dkg cukor
- 8 dl víz
Az ecet, só, cukor, víz felhasználásával salátalevet készítünk.
Beletesszük a vörösbabot, csicseriborsót lével együtt, majd nagyon vékonyra szelt lilahagymával gazdagítjuk.
Szükség esetén még sózzuk, vagy esetleg ecettel ízesítjük.
Jól behűtve fogyasztjuk.