Az idei évből már jócskán eltelt és büszkeséggel tölt el, hogy idén még nem ettünk (idéntől már nem eszünk…) felvágottat! Egy rakás ötletem van, miből, hogyan készíthetünk kiadós, finom, egészséges krémeket-kencéket, ez is egy ilyen: tonhalas, nagyon kapros csicseriborsókrém.
Hozzávalók:
- 400 g csicseriborsó (készre főzött, üveges)
- 2 közepes lilahagyma
- 2 tonhalkonzerv (levével együtt)
- kevés só
- egy nagy csokor friss kapor aprítva
Elkészítés:
- A csicseriborsót a tonhallal, sóval együtt késes aprítóban krémesre dolgozzuk.
- Tálba tesszük, hozzákeverjük a kis kockákra szelt lilahagymát.
- Belekeverjük a friss, aprított kaprot.
- Jól behűtjük, kovászos kenyérrel, pirítóssal fogyasztjuk.
Aki nem szereti a kaprot, használhat helyette friss, aprított petrezselymet is.