krémek-kencék vacsora

Kapros, tonhalas csicseriborsókrém

Az idei évből már jócskán eltelt és büszkeséggel tölt el, hogy idén még nem ettünk (idéntől már nem eszünk…) felvágottat! Egy rakás ötletem van, miből, hogyan készíthetünk kiadós, finom, egészséges krémeket-kencéket, ez is egy ilyen: tonhalas, nagyon kapros csicseriborsókrém.

Hozzávalók:

  • 400 g csicseriborsó (készre főzött, üveges)
  • 2 közepes lilahagyma
  • 2 tonhalkonzerv (levével együtt)
  • kevés só
  • egy nagy csokor friss kapor aprítva

Elkészítés:

  • A csicseriborsót a tonhallal, sóval együtt késes aprítóban krémesre dolgozzuk.
  • Tálba tesszük, hozzákeverjük a kis kockákra szelt lilahagymát.
  • Belekeverjük a friss, aprított kaprot. 
  • Jól behűtjük, kovászos kenyérrel, pirítóssal fogyasztjuk.

 

Aki nem szereti a kaprot, használhat helyette friss, aprított petrezselymet is.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük