krémek-kencék vacsora

Kapros, hagymás túrókrém

Egyik legkedveltebb fűszerem a kapor, szeretem ragulevesbe, halakhoz, vacsorára való „kencékhez” használni. Aromás, nyári, üde – és nagyon megosztó! Ma lilahagymával és túróval társítottam, jól behűtve finomabb, mint egy hagyományos körözött. 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg túró
  • 1 jó nagy fej lilahagyma apró kockákra vágva
  • 2-3 ek. tejföl
  • egy nagy marék friss, aprított kapor

Elkészítés:

A túrót villával jól összetörjük, belekeverük a többi hozzávalót és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Rusztikus kenyérrel / pirítóssal fogyasztjuk. 

Jó ötlet ropogós, friss paprikába tölteni – kiváló előételnek, de hidegtálak éke is lehet! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük