krémek-kencék

Paradicsomos, halas csicseriborsókrém

Egészen apró változtatást eszközöltem csak tegnap esti vacsoránkon: szokásos halas csicseriborsókrém készült, de hirtelen ötlettől vezérelve belekevertem egy extra magas koncentrációjú paradicsompürét, amitől egész más karaktere lett a „kencének”. Érdemes nagyon sűrű pürét használni hozzá, hogy a krémes állaga megmaradjon. 

Hozzávalók:

  • 400 g készre főzött csicseriborsó (üveges)
  • 1 nagy fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
  • 2 szardínia konzerv (levével együtt)
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • egy tubus paradicsompüré (extra – háromszoros – koncentrátum) 

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót, sót, olívaolajat, halkonzervet botmixerrel / késes aprítóban nagyon krémesre dolgozzuk. 
  2. Hozzákeverjük az aprított lilahagymát. 
  3. Jól behűtve tálaljuk, pirítóssal / rusztikus kovászos kenyérrel tálaljuk. Jól illik hozzá a rukkola és a friss koktélparadicsom.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük