Egészen apró változtatást eszközöltem csak tegnap esti vacsoránkon: szokásos halas csicseriborsókrém készült, de hirtelen ötlettől vezérelve belekevertem egy extra magas koncentrációjú paradicsompürét, amitől egész más karaktere lett a „kencének”. Érdemes nagyon sűrű pürét használni hozzá, hogy a krémes állaga megmaradjon.
Hozzávalók:
- 400 g készre főzött csicseriborsó (üveges)
- 1 nagy fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
- 2 szardínia konzerv (levével együtt)
- 3-4 ek. olívaolaj
- só
- egy tubus paradicsompüré (extra – háromszoros – koncentrátum)
Elkészítés:
- A csicseriborsót, sót, olívaolajat, halkonzervet botmixerrel / késes aprítóban nagyon krémesre dolgozzuk.
- Hozzákeverjük az aprított lilahagymát.
- Jól behűtve tálaljuk, pirítóssal / rusztikus kovászos kenyérrel tálaljuk. Jól illik hozzá a rukkola és a friss koktélparadicsom.