Kenyérre való, csicseriborsós „kencék” körében markáns különbség nincs az egyes halas változatok között, mégis arra buzdítok, hogy aki szereti a halat, próbálja ki ezt a verziót is, ami füstölt sprotnival, lilahagymával és ecetes uborkával készül.
Hozzávalók:
- 400 g készre főzött csicseriborsó (üveges)
- 1 nagyobb fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
- 1 füstölt sprotni konzerv
- fél citrom leve
- 2-3 ek. olívaolaj
- só
- 3-4 közepes ecetes uborka (apró kockákra vágva)
Elkészítés:
- A csicseriborsót, sót, olívaolajat, füstölt sprotnit botmixerrel / késes aprítóban nagyon krémesre dolgozzuk.
- Hozzákeverjük a citromlevet, az aprított lilahagymát és az apró kockákra szelt ecetes uborkát.
- Jól behűtve tálaljuk.
Másnap, amikor összeérnek az ízek, még finomabb.