krémek-kencék

Csicseriborsókrém füstölt hallal, uborkával

Kenyérre való, csicseriborsós „kencék” körében markáns különbség nincs az egyes halas változatok között, mégis arra buzdítok, hogy aki szereti a halat, próbálja ki ezt a verziót is, ami füstölt sprotnival, lilahagymával és ecetes uborkával készül. 

Hozzávalók:

  • 400 g készre főzött csicseriborsó (üveges)
  • 1 nagyobb fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
  • 1 füstölt sprotni konzerv
  • fél citrom leve
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 3-4 közepes ecetes uborka (apró kockákra vágva)
 

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót, sót, olívaolajat, füstölt sprotnit botmixerrel / késes aprítóban nagyon krémesre dolgozzuk. 
  2. Hozzákeverjük a citromlevet, az aprított lilahagymát és az apró kockákra szelt ecetes uborkát.
  3. Jól behűtve tálaljuk.

Másnap, amikor összeérnek az ízek, még finomabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük