Enyhül az idő, éled a természet: megjelent a medvehagyma a kelet-bakonyi erdők alján. Bár pesto-t is készítettem, de ha lehet választani, akkor inkább a medvehagyma friss felhasználására voksolok. Egyszerű, sós finomság receptjét hoztam, ez pedig a medvehagymás, sajtkrémes csiga.
Hozzávalók:
- kb. 15 dkg medvehagyma
- 20 dkg tömlős sajt
- 4 ek. tejföl
- 4 tk. citromlé (frissen facsart)
- só
- 2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
- 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
- A medvehagymát apróra vágjuk.
- A tömlős sajtkrémet, a tejfölt, a citromlét és a sót összekeverjük, majd hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát.
- Megkenjük a leveles tésztát, sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
- Fagyasztóba tesszük kb. egy órára, amíg jól megdermed.
- Ezután éles késsel vékony szeleteket vágunk belőle.
- A csigák tetejét a felvert tojással megkenjük.
- Előmelegített sütőben (200 fok) szép pirosra sütjük.
Frissen fogyasztva a legjobb. Sütés előtt tehetünk a csigák tetejére reszelt sajtot is, úgy még finomabb.