előétel

Medvehagymás, sajtkrémes csiga

Enyhül az idő, éled a természet: megjelent a medvehagyma a kelet-bakonyi erdők alján. Bár pesto-t is készítettem, de ha lehet választani, akkor inkább a medvehagyma friss felhasználására voksolok. Egyszerű, sós finomság receptjét hoztam, ez pedig a medvehagymás, sajtkrémes csiga.

Hozzávalók:

  • kb. 15 dkg medvehagyma
  • 20 dkg tömlős sajt
  • 4 ek. tejföl
  • 4 tk. citromlé (frissen facsart)
  • 2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
  • 1 tojás (a kenéshez)

Elkészítés:

  1. A medvehagymát apróra vágjuk. 
  2. A tömlős sajtkrémet, a tejfölt, a citromlét és a sót összekeverjük, majd hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát.
  3. Megkenjük a leveles tésztát, sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. 
  4. Fagyasztóba tesszük kb. egy órára, amíg jól megdermed.
  5. Ezután éles késsel vékony szeleteket vágunk belőle.
  6. A csigák tetejét a felvert tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben  (200 fok) szép pirosra sütjük.

Frissen fogyasztva a legjobb. Sütés előtt tehetünk a csigák tetejére reszelt sajtot is, úgy még finomabb. 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük