Vannak a konyhámban olyan kedvelt alapanyagok, melyek semleges ízük folytán sokféle fogás alapjait képezhetik. Ilyen például a cukkini vagy akár a csicseriborsó. Ez utóbbiból készülhet olaszos leves, szendvicskrém, de jó választás egy csirkés raguba is felhasználni. Ehhez a fogáshoz használtam még egy kevés paradicsompürét, kevés chilit, fokhagymát és a végén megszórtam még két nagy marék friss spenótlevéllel. Könnyű, gyors, kiadós, érdemes repertoáron tartani.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé (csíkokra vágva)
- 125 g friss leveles spenót
- 1 nagy fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 üveg (400 ml) készre főzött csicseriborsó (levével együtt)
- 3-4 ek. paradicsompüré
- só
- tört chili
- kevés zsiradék
Elkészítés:
- A felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
- Rátesszük a csirkét, sózzuk, fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, tört chilit a csicseriborsó levét.
- Mérsékeljük a lángot és fedő alatt főzzük, míg a csirke majdnem teljesen megpuhul.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót is és addig főzzük, míg a csirke készre fő.
- Elzárjuk a tüzet az edény alatt, és a ragura tesszük a friss spenótlevelet. Fedővel lefedjük kb. 10 percre, míg a hőtől összeesik kissé a spenótlevél.
- Rusztikus kenyérrel vagy kuszkusszal tálaljuk.