főétel

Paradicsomos csirkeragu csicseriborsóval

Vannak a konyhámban olyan kedvelt alapanyagok, melyek semleges ízük folytán sokféle fogás alapjait képezhetik. Ilyen például a cukkini vagy akár a csicseriborsó. Ez utóbbiból készülhet olaszos leves, szendvicskrém, de jó választás egy csirkés raguba is felhasználni. Ehhez a fogáshoz használtam még egy kevés paradicsompürét, kevés chilit, fokhagymát és a végén megszórtam még két nagy marék friss spenótlevéllel. Könnyű, gyors, kiadós, érdemes repertoáron tartani.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé (csíkokra vágva)
  • 125 g friss leveles spenót
  • 1 nagy fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 üveg (400 ml) készre főzött csicseriborsó (levével együtt)
  • 3-4 ek. paradicsompüré
  • tört chili
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

  1. A felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
  2. Rátesszük a csirkét, sózzuk, fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, tört chilit a csicseriborsó levét.
  4. Mérsékeljük a lángot és fedő alatt főzzük, míg a csirke majdnem teljesen megpuhul.
  5. Hozzáadjuk a csicseriborsót is és addig főzzük, míg a csirke készre fő.
  6. Elzárjuk a tüzet az edény alatt, és a ragura tesszük a friss spenótlevelet. Fedővel lefedjük kb. 10 percre, míg a hőtől összeesik kissé a spenótlevél.
  7. Rusztikus kenyérrel vagy kuszkusszal tálaljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük