krémek-kencék

Halas csicseriborsókrém

Tonhallal, makrélával is készült már csicseriborsókrém, most olajos heringgel tettem egy próbát. Nagyon apróra vágott hagyma természetesen kötelező bele és a frissen facsart citromléről se feledkezzük meg – ez ad neki frissességet, üdeséget. Egyszerű és kiadós adag készíthető a hozzávalókból.

Hozzávalók:

  • 400 g készre főzött csicseriborsó (üveges)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 hering konzerv
  • fél citrom leve
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • pritaminpaprika / újhagyma zöld szára karikázva díszítésnek

Elkészítés:

  1. A hagymát nagyon apró kockákra szeljük.
  2. A csicseriborsót, sót, olívaolajat botmixerrel / késes aprítóban nagyon krémesre dolgozzuk. 
  3. Hozzákeverjük az aprított vöröshagymát és a villával előzőleg jól összetört hering konzervet. 
  4. Jól behűtve tálaljuk.
  5. Tálaláskor a tetejét megszórjuk pritamin paprika kockákkal / újhagyma zöld szárával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük