Tonhallal, makrélával is készült már csicseriborsókrém, most olajos heringgel tettem egy próbát. Nagyon apróra vágott hagyma természetesen kötelező bele és a frissen facsart citromléről se feledkezzük meg – ez ad neki frissességet, üdeséget. Egyszerű és kiadós adag készíthető a hozzávalókból.
Hozzávalók:
- 400 g készre főzött csicseriborsó (üveges)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 hering konzerv
- fél citrom leve
- 2-3 ek. olívaolaj
- só
- pritaminpaprika / újhagyma zöld szára karikázva díszítésnek
Elkészítés:
- A hagymát nagyon apró kockákra szeljük.
- A csicseriborsót, sót, olívaolajat botmixerrel / késes aprítóban nagyon krémesre dolgozzuk.
- Hozzákeverjük az aprított vöröshagymát és a villával előzőleg jól összetört hering konzervet.
- Jól behűtve tálaljuk.
- Tálaláskor a tetejét megszórjuk pritamin paprika kockákkal / újhagyma zöld szárával.