krémek-kencék

Bazsalikom pesto-s csicseriborsókrém

Univerzális csicseriborsókrém: bármivel gazdagíthatjuk, paradicsommal (akár aszalttal is), gombával, zöldborsóval, céklával, répával vagy akár pesto-val is. Ez most egy bazsalikom pesto-s változat, üde, könnyed, tavaszias. A hagymát nem szabad kihagyni belőle, attól lesz igazán ízletes!

Hozzávalók:

  • 400 g csicseriborsó (készre főzött, üveges)
  • 1 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 3 ek. bazsalikom pesto
  • kevés őrölt fehérbors
  • kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót, sót, őrölt fehérborsot, bazsalikom pestot és olvasztott vajat késes aprítóban krémesre dolgozzuk.
  2. Tálba szedjük, hozzákeverjük az aprított vöröshagymát.
  3. Pirítóssal / rusztikus , magos kenyérrel kínáljuk.

Fogyasztás előtt hűtsük be néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük