Univerzális csicseriborsókrém: bármivel gazdagíthatjuk, paradicsommal (akár aszalttal is), gombával, zöldborsóval, céklával, répával vagy akár pesto-val is. Ez most egy bazsalikom pesto-s változat, üde, könnyed, tavaszias. A hagymát nem szabad kihagyni belőle, attól lesz igazán ízletes!
Hozzávalók:
- 400 g csicseriborsó (készre főzött, üveges)
- 1 közepes fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 3 ek. bazsalikom pesto
- só
- kevés őrölt fehérbors
- kevés olvasztott vaj
Elkészítés:
- A csicseriborsót, sót, őrölt fehérborsot, bazsalikom pestot és olvasztott vajat késes aprítóban krémesre dolgozzuk.
- Tálba szedjük, hozzákeverjük az aprított vöröshagymát.
- Pirítóssal / rusztikus , magos kenyérrel kínáljuk.
Fogyasztás előtt hűtsük be néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.