Gyönyörű darab lazacot kaptam, aminek egy részét sütés után zöldsalátához használtam fel, másik részéből pedig könnyű, finom lazackrémet készítettem. Kevés főtt csicseriborsót dolgoztam a krémbe, amely jellegtelen íze miatt tökéletes volt ahhoz, hogy a „kencét” dúsítsam, halas ízét kissé lágyítsam. Pirítóssal, koktélparadicsommal tökéletes nyáresti vacsora, kerti partikon előételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 30 dkg lazac
- 2 szelet citrom
- olívaolaj
- só
- 1 közepes fej lilahagyma (apró kockákra szelve)
- 240 g csicseriborsó (konzerv, lé nélkül)
- fél citrom leve
Elkészítés:
- A lazacot alufóliára fektetjük, sózzuk, egy-két evőkanál olívaolajat öntünk rá, rátesszük a citromkarikát, majd becsomagoljuk az alufóliába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, késes aprítóba tesszük a lecsepegtetett csicseriborsóval. Kissé sózzuk, kevés olívaolajat teszünk hozzá, meglocsoljuk a fél citrom levével és késes aprítóban krémesre dolgozzuk. (Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.)
- Tálba tesszük, alaposan összekeverjük az apróra vágott lilahagymával.
Néhány órára behűtjük, hogy az íze kissé összeérjenek.