krémek-kencék

Könnyű, finom lazackrém

Gyönyörű darab lazacot kaptam, aminek egy részét sütés után zöldsalátához használtam fel, másik részéből pedig könnyű, finom lazackrémet készítettem. Kevés főtt csicseriborsót dolgoztam a krémbe, amely jellegtelen íze miatt tökéletes volt ahhoz, hogy a „kencét” dúsítsam, halas ízét kissé lágyítsam. Pirítóssal, koktélparadicsommal tökéletes nyáresti vacsora, kerti partikon előételként is megállja a helyét. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg lazac
  • 2 szelet citrom
  • olívaolaj
  • 1 közepes fej lilahagyma (apró kockákra szelve)
  • 240 g csicseriborsó (konzerv, lé nélkül)
  • fél citrom leve

Elkészítés:

  1. A lazacot alufóliára fektetjük, sózzuk, egy-két evőkanál olívaolajat öntünk rá, rátesszük a citromkarikát, majd becsomagoljuk az alufóliába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  2. Ha kihűlt, késes aprítóba tesszük a lecsepegtetett csicseriborsóval. Kissé sózzuk, kevés olívaolajat teszünk hozzá, meglocsoljuk a fél citrom levével és késes aprítóban krémesre dolgozzuk. (Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.)
  3. Tálba tesszük, alaposan összekeverjük az apróra vágott lilahagymával.

Néhány órára behűtjük, hogy az íze kissé összeérjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük