saláta

Saláta lazaccal, eperrel

Testnek, léleknek öröm ez a saláta – iktassuk néha étrendünkbe egészségünk védelme érdekében: hangulatjavító, agyserkentő, védi az ízületeket, a szemet, magas tápártékű, tele van vitaminokkal! Könnyen, gyorsan összedobható, elegáns – villantsunk vele baráti összejöveteleken, kerti partikon!

Hozzávalók:

  • 160 g vegyes zöldsaláta saláta (mosott, csomagolt)
  • 1 közepes fej lilahagyma (apró kockákra szelve)
  • 15 db közepes méretű eper 
  • 15-20 dkg lazac (sütéséhez: olívaolaj, só, 2 citromkarika)
  • ízlés szerinti öntet (én remuládmártással szervíroztam)

Elkészítés:

  1. A lazacot alufóliára fektetjük, sózzuk, kevés olívaolajt öntünk rá. Rátesszük a citromkarikákat, becsomagoljuk az alufóliába és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  2. Ha kihűlt, nagyobb darabokra szedjük.
  3. A salátát tálba tesszük, hozzákeverjük a tisztított, félbe vágott epret, kockázott lilahagymát, végül a lazacdarabokat. Óvatosan összekeverjük, néhány órára behűtjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük