Testnek, léleknek öröm ez a saláta – iktassuk néha étrendünkbe egészségünk védelme érdekében: hangulatjavító, agyserkentő, védi az ízületeket, a szemet, magas tápártékű, tele van vitaminokkal! Könnyen, gyorsan összedobható, elegáns – villantsunk vele baráti összejöveteleken, kerti partikon!
Hozzávalók:
- 160 g vegyes zöldsaláta saláta (mosott, csomagolt)
- 1 közepes fej lilahagyma (apró kockákra szelve)
- 15 db közepes méretű eper
- 15-20 dkg lazac (sütéséhez: olívaolaj, só, 2 citromkarika)
- ízlés szerinti öntet (én remuládmártással szervíroztam)
Elkészítés:
- A lazacot alufóliára fektetjük, sózzuk, kevés olívaolajt öntünk rá. Rátesszük a citromkarikákat, becsomagoljuk az alufóliába és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, nagyobb darabokra szedjük.
- A salátát tálba tesszük, hozzákeverjük a tisztított, félbe vágott epret, kockázott lilahagymát, végül a lazacdarabokat. Óvatosan összekeverjük, néhány órára behűtjük.