saláta

Paradicsomos, brokkolis vöröslencse saláta

Év vége felé – nem csak szilveszterkor – egyre többször építem a menübe a lencsét, legyen az akár egy húsétel mellé kínált fűszeres lencsepüré, hagyományos főzelék, vagy leves. Többször használtam már a vöröslencsét is, törökös leveshez, krémleveshez, ideje volt kipróbálni, milyen saláta válhat belőle! Szerintem egészen kiváló. Egyszerű, gyors és egészséges!

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 10 dkg brokkoli 
  • 10-12 db koktélparadicsom (félbe vágva) 
  • 5-6 dkg krémfehérsajt (kockázva)
  • 1 nagyobb babérlevél

a tálaláshoz:

  • ízlés szerinti öntet (én egy petrezselymes-joghurtos verziót alkalmaztam hozzá)

Elkészítés:

  1. A vöröslencsét hideg folyóvíz alatt alaposan átmossuk.
  2. Edénybe tesszük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  4. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, tálba tesszük.
  5. A fagyasztott brokkolit párolóbetétben megpároljuk, kicsit maradjon roppanós.
  6. Összekeverjük egy tálban a lencsét, brokkolit, félbe vágott koktélparadicsomot, és megszórjuk kis kockákra szelt krémfehérsajttal.
  7. Hidegen és langyosan is nagyon finom!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük