saláta

Csicseriborsó-joghurt-spenót

Több helyen utaltam rá, hogy mennyire fontos lenne a hüvelyesek, babfélék rendszeres fogyasztása – azok igen kedvező élettani hatása miatt -, ehhez egy újabb ötlet lehet ez a joghurtos saláta. Abszolút pénztárca- és egészségbarát!

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár görög joghurt
  • 12,5 dkg friss bébispenót
  • 1 üveg (400 g) csicseriborsó (készre főzött, üveges)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • étolaj 

Elkészítés:

  1. Az olajon megfonnyasztjuk kissé a zúzott fokhagymát, de vigyázni kell vele, ne barnuljon, ne égjen meg!
  2. Rádobjuk a spenótot és pár percig pároljuk.
  3. Félre tesszük addig, míg teljesen kihűl, majd utána összekeverjük a görög joghurttal és a lecsepegtetett csicseriborsóval.
  4. Kevés sóval ízesítjük.

Jól behűtve fogyasztjuk.

(Lehet bele tenni pár csepp citromlét is.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük