Több helyen utaltam rá, hogy mennyire fontos lenne a hüvelyesek, babfélék rendszeres fogyasztása – azok igen kedvező élettani hatása miatt -, ehhez egy újabb ötlet lehet ez a joghurtos saláta. Abszolút pénztárca- és egészségbarát!
Hozzávalók:
- 1 nagy pohár görög joghurt
- 12,5 dkg friss bébispenót
- 1 üveg (400 g) csicseriborsó (készre főzött, üveges)
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- só
- étolaj
Elkészítés:
- Az olajon megfonnyasztjuk kissé a zúzott fokhagymát, de vigyázni kell vele, ne barnuljon, ne égjen meg!
- Rádobjuk a spenótot és pár percig pároljuk.
- Félre tesszük addig, míg teljesen kihűl, majd utána összekeverjük a görög joghurttal és a lecsepegtetett csicseriborsóval.
- Kevés sóval ízesítjük.
Jól behűtve fogyasztjuk.
(Lehet bele tenni pár csepp citromlét is.)