főétel

Pirított, szalonnás kelbimbó

Ez a pirított, szalonnás kelbimbó önálló fogásként is megállja a helyét, de szuper finom köret is lehet, ami kiválóan passzol sertésszűzhöz, csirkéhez, halhoz vagy akár sült hurkához. Ne ragaszkodjunk mindig a hús+krumpli „kombóhoz”!

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss (vagy fagyasztott) kelbimbó
  • 20 dkg szalonna (vagy bacon)
  • étolaj + vaj

Elkészítés:

  1. A friss kelbimbót megtisztítjuk a külső sárga levelektől, majd (mosás után) enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, félpuhára blansírozzuk.
  2. Szűrőlapáttal kiszedjük, hagyjuk kissé leszáradni.
  3. Étolaj-vaj keverékén az apróra vágott szalonnakockákat kissé megsütjük, majd hozzáadjuk a kelbimbót és nagyobb lángon átpirítjuk, amíg kis színt kap.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük