krémek-kencék vacsora

Tojáskrém

Hogy ma este is elkerüljük a felvágottat, íme itt egy újabb kence, a régi, jól bevált „ismerős”, vagyis a tojáskrém. Minden ízléshez hozzá tudjuk igazítani, lehet benne hagyma / majonéz / mustár / petrezselyem / apróra vágott szárított paradicsom / kis kockákra szelt csemegeuborka – a variációk tárháza majdnem végtelen. Ez egy alap, hagymás, mustáros változat. Egyszerű és nagyszerű! 

 

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. mustár
  • kevés só
  • kevés őrölt bors

Elkészítés:

  1. A tojást megfőzzük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
  2. Sajtreszelő legkisebb lyukú oldalán 8 tojást lereszelünk, a maradék kettőt kis kockákra szeljük és az egészet összekeverjük. 
  3. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, mustárt, majd jól behűtjük, pirítóssal fogyasztjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük