Hogy ma este is elkerüljük a felvágottat, íme itt egy újabb kence, a régi, jól bevált „ismerős”, vagyis a tojáskrém. Minden ízléshez hozzá tudjuk igazítani, lehet benne hagyma / majonéz / mustár / petrezselyem / apróra vágott szárított paradicsom / kis kockákra szelt csemegeuborka – a variációk tárháza majdnem végtelen. Ez egy alap, hagymás, mustáros változat. Egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 ek. mustár
- kevés só
- kevés őrölt bors
Elkészítés:
- A tojást megfőzzük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
- Sajtreszelő legkisebb lyukú oldalán 8 tojást lereszelünk, a maradék kettőt kis kockákra szeljük és az egészet összekeverjük.
- Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, mustárt, majd jól behűtjük, pirítóssal fogyasztjuk.