saláta

Maradékok hasznosítása: ceruzabab saláta csirkével

Ez a saláta teljes egészében maradékokból készült: belekerült a hétvégi köretből maradt ceruzabab, kukorica, levesben főtt csirke, tettem még hozzá apróra szelt lilahagymát és egy kevés csicseriborsóval dúsítottam. Tejföllel lazított kapros salátaöntettel kínáltam. Egyszerű, praktikus, gyors – és finom!

Hozzávalók:

  • kukorica 
  • csicseriborsó jól lecsepegtetve
  • főtt ceruzabab kis darabokra vágva
  • főtt csirkehús
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • ízlés szerinti salátaöntet

Elkészítés:

  1. A csirkehús maradékot kis darabokra szeljük.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, meglocsoljuk ízlés szerinti öntettel és néhány órára jól behűtjük fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

Tehetünk bele még jó minőségű kockázott, sült szalonnát, ez esetben válasszunk valami kevésbé aromás öntetet, például kevés reszelt, ecetes tormával elkevert tejfölt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük