Már jó ideje annak, hogy hosszú, 25-30 km-es túráinkra is salátát viszünk szendvics helyett, ilyenkor szeretjük „felturbózni” az elvitelre szánt eledelünket például halkonzervvel, datolyával, sajttal.
Ez alkalommal a makrélafilé mellé paradicsomos marinádban eltett kagylót is tettem a salátába, finom, laktató, egészséges finomság kerekedett belőle. Biztos, hogy nem utoljára készült!
Hozzávalók:
- 200 g vegyes saláta (csomagolt)
- 1 nagy fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
- 2 kisebb kagylókonzerv (lével együtt)
- 2 makrélakonzerv (lével együtt)
- egy nagy marék koktélparadicsom
- kevés félkemény sajt (kis kockákra vágva)
Csak fogyasztás előtt állítsuk össze a salátát akkor, ha a kagyló- és halkonzerv levét is felhasználjuk, különben a saláta állás közben összeesik, „összefonnyad” és nem lesz szép.