saláta

Saláta kagylóval, makrélával

Már jó ideje annak, hogy hosszú, 25-30 km-es túráinkra is salátát viszünk szendvics helyett, ilyenkor szeretjük „felturbózni” az elvitelre szánt eledelünket például halkonzervvel, datolyával, sajttal.

Ez alkalommal a makrélafilé mellé paradicsomos marinádban eltett kagylót is tettem a salátába, finom, laktató, egészséges finomság kerekedett belőle. Biztos, hogy nem utoljára készült! 

Hozzávalók:

  • 200 g vegyes saláta (csomagolt)
  • 1 nagy fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
  • 2 kisebb kagylókonzerv (lével együtt)
  • 2 makrélakonzerv (lével együtt)
  • egy nagy marék koktélparadicsom
  • kevés félkemény sajt (kis kockákra vágva)

Csak fogyasztás előtt állítsuk össze a salátát akkor, ha a kagyló- és halkonzerv levét is felhasználjuk, különben a saláta állás közben összeesik, „összefonnyad” és nem lesz szép. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük