főétel

Csirkés, babos bulgur egytál

Ha több napra szeretném letudni a főzést, akkor mindig bevetem ezt a csirkés, babos bulgur egytálételt. Hamar készül, kiadós, ízletes és egészséges! Maradékmentéshez is kiváló!

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre bulgur
  • 3 bögre alaplé 
  • 30 dkg csirkemell filé
  • egy nagy marék koktélparadicsom
  • 1 kisebb cukkini (apró kockákra vágva)
  • vörösbab (konzerv)
  • 1 nagy fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • zsiradék

Elkészítés:

  1. A csirkét csíkokra vágjuk, zsiradékon megsütjük.
  2. A bulgurt kétszeres mennyiségű alaplével,  kevés sóval fedő alatt, gyakran megkeverve puhára főzzük, majd tálba öntjük, hagyjuk kissé kihűlni.
  3. Hozzákeverjük a csirkét, a koktélparadicsomot, a cukkinit, a vörösbabot és a lilahagymát, majd bőven megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
  4. Hidegen és melegen is finom fogás, ami önállóan vagy köretként is megállja a helyét. 
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük