Ha több napra szeretném letudni a főzést, akkor mindig bevetem ezt a csirkés, babos bulgur egytálételt. Hamar készül, kiadós, ízletes és egészséges! Maradékmentéshez is kiváló!
Hozzávalók:
- 1,5 bögre bulgur
- 3 bögre alaplé
- 30 dkg csirkemell filé
- egy nagy marék koktélparadicsom
- 1 kisebb cukkini (apró kockákra vágva)
- vörösbab (konzerv)
- 1 nagy fej lilahagyma (apró kockákra vágva)
- 1 nagy csokor petrezselyem
- zsiradék
- só
Elkészítés:
- A csirkét csíkokra vágjuk, zsiradékon megsütjük.
- A bulgurt kétszeres mennyiségű alaplével, kevés sóval fedő alatt, gyakran megkeverve puhára főzzük, majd tálba öntjük, hagyjuk kissé kihűlni.
- Hozzákeverjük a csirkét, a koktélparadicsomot, a cukkinit, a vörösbabot és a lilahagymát, majd bőven megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Hidegen és melegen is finom fogás, ami önállóan vagy köretként is megállja a helyét.