A füge tele van vitaminokkal, rosttal, antioxidánsokkal, magas szénhidráttartalma azonnali energiát biztosít. Segíthet a vérnyomás normalizálásában, gazdag beltartalmi értékei miatt immunerősítő hatású. Nemcsak a gyümölcs, de a fügefa levele is számos jótékony hatással bír – érdemes egyszer kipróbálni a fügelevél szörpöt is (erről majd még írok).
Fügelekvár hozzávalók:
- 2 kg érett füge (darabolva)
- 1 kis tasak 4in1 befőzőcukor
- ízlés szerint 15-30 dkg cukor
- kevés citromsav
Elkészítés:
- A fügét a cukorral, citromsavval, befőzőcukorral főzőedénybe tesszük és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a gyümölcs szétesik.
- Turmixoljuk, majd forrásig főzzük, üvegbe töltjük és hagyományos száraz dunsztolással tartósítjuk / vagy befőző automatába tesszük és 80 fokon 20 percig hőkezeljük.