A flexitáriánus étrend rugalmas voltának, könnyű, betartható alapelveinek és változatosságának köszönhetően nagyon hamar elterjedt az egész világon (a 2000-es évek első évtizedének végétől indult hódító útjára). A rugalmas táplálkozás a növényi eredetű éelmiszerek (friss gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, hüvelyesek, olajos és csonthéjas magvak) fogyasztását helyezi előtérbe, ám megengedi az alkalmankénti (ritka) húsfogyasztást. Tudtad, hogy követői között olyan világsztárok vannak, mint Paul McCartney, vagy Gwyneth Paltrow?
Ennek az étrendnek a jegyében hoztam egy újabb salátát, ami szemet-lelket-tested üdítő, kényeztető és igen – jól lehet vele lakni!
Hozzávalók:
- 16 dkg mediterrán saláta (vegyes zöldsaláta – tisztított, csomagolt)
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 közepes fej lilahagyma (apró kockákra szelve)
- 1 nagy marék szőlő
- 10-12 dkg kecskesajt (darabokra tördelve)
Ha még ősziesebbé akarjuk tenni, adjunk hozzá egy nagy marék durvára vágott diót is. Jót tesz az ízének és a saláta textúrájának is!