Ezt a fogást a Kiskegyed Konyhája „Szárnyasok” különszámában láttam. Rengeteget olvasok, gasztro témájú könyveket és recepteket is, az esetek nagy többségében egy-egy fogásra mindig kifejlesztem a saját verziómat. Ez a recept azonban annyira felcsigázta az érdeklődésemet, hogy változtatás nélkül ki kellett próbálnom ezt az egyszerű, de roppant finom fogást! Önmagában is helytáll, de sültekhez is készíthetjük köretnek.
Hozzávalók:
- 500 g retek
- 1 citrom leve
- 2-3 ek. olívaolaj
- 2-3 ek. méz
- jó sok kapor
- kevés só
Elkészítés:
- A retket megmossuk, végét levágjuk.
- Ha nagyobb a retek, négybe vágjuk, ha kisebb, akkor csak félbe.
- Sűtőedénybe tesszük, enyhén sózzuk, citromlével, olívaolajjal és mézzel meglocsoljuk, sok kaporral megszórjuk.
- Jól átkeverjük, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt puhára sütjük (nem kell rá alufólia).
Önmagában is finom – akár előételként, de sült húsok nagyszerű körete is lehet. (Én curry fűszeres csirkesülttel tálaltam.)