előétel saláta

Mézes-kapros sült retek sültekhez

Ezt a fogást a Kiskegyed Konyhája „Szárnyasok” különszámában láttam. Rengeteget olvasok, gasztro témájú könyveket és recepteket is, az esetek nagy többségében  egy-egy fogásra mindig kifejlesztem a saját verziómat. Ez a recept azonban annyira felcsigázta az érdeklődésemet, hogy változtatás nélkül ki kellett próbálnom ezt az egyszerű, de roppant finom fogást! Önmagában is helytáll, de sültekhez is készíthetjük köretnek. 

Hozzávalók:

  • 500 g retek
  • 1 citrom leve
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. méz 
  • jó sok kapor
  • kevés só

Elkészítés:

  1. A retket megmossuk, végét levágjuk. 
  2. Ha nagyobb a retek, négybe vágjuk, ha kisebb, akkor csak félbe.
  3. Sűtőedénybe tesszük, enyhén sózzuk, citromlével, olívaolajjal és mézzel meglocsoljuk, sok kaporral megszórjuk. 
  4. Jól átkeverjük, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt puhára sütjük (nem kell rá alufólia).

 

Önmagában is finom – akár előételként, de sült húsok nagyszerű körete is lehet. (Én curry fűszeres csirkesülttel tálaltam.) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük