desszert

Citromos tápiókapuding erdei gyümölcs öntettel

A tápiókagyöngy a Dél-Amerikában termesztett, majd később a világ számos pontján igen népszerűvé vált  maniókagyökérből készül. Nagy előnye, hogy gluténmentes, nem allergizál, jó hatással van az emésztésre serkentő hatása révén, jelentős a folsav- , B- és K-vitamin tartalma. Zsírtartalma alacsony, ám kalóriaértéke magas, így gyors energiaforrás. A tápiókagyöngyből készült desszert gyorsan összeüthető, rendkívül finom és jól variálható számos gyümölccsel. 

Hozzávalók:

  • 10 dkg tápiókagyöngy
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 2 ek. méz
  • 400 ml kókusztej
  • 200 ml víz

Öntet:

  • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • fél citrom leve
  • ízlé szerint cukor vagy méz

Elkészítés:

  1. A tápiókagyöngyöt tálba tesszük, annyi vízzel engedjük fel, ami ellepi.
  2. 15 percet hagyjuk pihenni.
  3. Leszűrjük.
  4. Főzőedénybe tesszük a citrom reszelt héját, levét, mézet, kókusztejet, vizet.
  5. Beletesszük a tápiókagyöngyöt és addig főzzük, amíg a gyöngyök áttetsző színűek lesznek.
  6. Hagyjuk kicsit hűlni, majd üvegpohárba adagoljuk.
  7. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük néhány órára.

Öntet:

A fagyasztott erdei gyümölcsöt főzőedénybe tesszük a cukorral / mézzel és citromlével. Gyakori keverés mellett sűrűre főzzük.

A jól lehűtött tápiókapuding tetejére tesszük, de csak tálaláskor.

 

Könnyű, finom, egészséges desszert. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük