desszert

Extra gyors túrógombóc főzés nélkül

Ha kell egy gyors „nasi”, vagy vendégeket várunk és nem akarunk túl sokat bajlódni a desszerttel, érdemes ezt a finomságot bevetni. Nagyon könnyű, egészséges, hamar elkészül, a siker garantált! Az év bármely szakában jó választás, a mellé kínált öntet szinte bármilyen gyümölcsből készülhet. (Én most mangópürével és fekete szeder öntettel szervíroztam, de nagyon finom málna-, eper- vagy erdei gyümölcs öntettel is.)

Hozzávalók:

kb. 25 db-hoz:

  • 0,5 kg túró
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 marék mazsola
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. A túrót villával alaposan áttörjük.
  2. Hozzákeverjük a cukrot, citromlevet, a citrom reszelt héját és a mazsolát.
  3. Gombócokat formázunk, kókuszreszelékbe forgatjuk.
  4. Alaposan lehűtve tálaljuk.

(Mangópüré: 3 nagy mangót meghámozunk, húsát levágjuk a magról. A mangót összekockázzuk, citromlével – gyakori keverés mellett – sűrűre főzzük. Cukrot nem tettem bele, mert nagyon finom érett, édes volt a gyümölcs.

A szederpüré annyiban különbözik ettől, hogy kevés cukor hozzáadásával főztem sűrűre, majd szitán átpasszíroztam, hogy a rengeteg mag ne kerüljön bele. Ezt is jól behűtöttem tálalás előtt.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük