desszert

Egyszerű, ropogós sajtos rúd

Szilveszterre, családi, baráti összejövetelekre, céges bulikra „kötelező” valami sós , házi finomsággal készülni! Kiadós és nagyon finom, plusz bónusz, ha gyorsan készül és kevés hozzávalót igényel, pont ilyen ez a sós, sajtos rúd is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás (ebből 1 kell a kenéshez)

Elkészítés:

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót.
  2. Összedolgozzuk egy tojással, a tejföllel, a reszelt sajt felével és a sütőmargarinnal. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Kb. 0,5 cm nagyságúra nyújtjuk, tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. 
  4. Derelyevágóval rudakat vágunk, sütőpapírral fedett tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 180 fokon arany színűre sütjük. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük