Szilveszterre, családi, baráti összejövetelekre, céges bulikra „kötelező” valami sós , házi finomsággal készülni! Kiadós és nagyon finom, plusz bónusz, ha gyorsan készül és kevés hozzávalót igényel, pont ilyen ez a sós, sajtos rúd is.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 30 dkg trappista sajt (reszelve)
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 kis pohár tejföl
- 2 tojás (ebből 1 kell a kenéshez)
- só
Elkészítés:
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót.
- Összedolgozzuk egy tojással, a tejföllel, a reszelt sajt felével és a sütőmargarinnal. Egynemű tésztává gyúrjuk.
- Kb. 0,5 cm nagyságúra nyújtjuk, tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
- Derelyevágóval rudakat vágunk, sütőpapírral fedett tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 180 fokon arany színűre sütjük.