Ez a recept a GoodFood magazin egy nagyon régi számából származik, amit annyira szeretünk, hogy kis túlzással: enélkül nem is lehet karácsony! Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a tölteléket kevés, apróra vágott, jó minőségű füstölt szalonnával gazdagítottam, elhagytam a tojást belőle, de adtam hozzá egy kevés tejfölt, amitől krémessé, szaftossá vált.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 8 szelet bacon
- 10 dkg kuszkusz
- alaplé
- 10 dkg aszalt sárgabarack (apró kockákra vágva)
- 5 dkg jó minőségű füstölt szalonna (apró kockákra vágva)
- kis darab póréhagyma (karikázva)
- 1 nagy ek. tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
- A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró alaplével (vagy vízzel) felöntjük, lefedjük, állni hagyjuk.
- Amikor kissé kihűlt, összekeverjük az aszalt sárgabarackkal, szalonnával, póréhagymával, tejföllel.
- A csirkemell filéből szeleteket vágunk, de nem vágjuk át teljesen. Kihajtjuk, kiklopfoljuk.
- Alufóliára terítjük a bacont, rá merőlegesen ráfektetjük a csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk.
- A töltelékből rudat formázunk és a csirkemell közepére fektetjük.
- Alufólia segítségével jó szorosan feltekerjük a húst.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük, majd kicsomagoljuk a fóliából és még pár percig sütjük, amíg a bacon szép piros lesz.
Melegen, hidegen is finom. Ha néhány órát hűlt, kitűnően szeletelhető, hidegtálak kiválósága lehet! (De persze szüretre, vagy akár piknikre is készülhet!)