főétel

Aszalt barackos kuszkusszal töltött csirkemell

Ez a recept a GoodFood magazin egy nagyon régi számából származik, amit annyira szeretünk, hogy kis túlzással: enélkül nem is lehet karácsony! Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a tölteléket kevés, apróra vágott, jó minőségű füstölt szalonnával gazdagítottam, elhagytam a tojást belőle, de adtam hozzá egy kevés tejfölt, amitől krémessé, szaftossá vált.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg kuszkusz
  • alaplé
  • 10 dkg aszalt sárgabarack (apró kockákra vágva)
  • 5 dkg jó minőségű füstölt szalonna (apró kockákra vágva)
  • kis darab póréhagyma (karikázva)
  • 1 nagy ek. tejföl
  • bors

Elkészítés:

  1. A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró alaplével (vagy vízzel) felöntjük, lefedjük, állni hagyjuk.
  2. Amikor kissé kihűlt, összekeverjük az aszalt sárgabarackkal, szalonnával, póréhagymával, tejföllel.
  3. A csirkemell filéből szeleteket vágunk, de nem vágjuk át teljesen. Kihajtjuk, kiklopfoljuk.
  4. Alufóliára terítjük a bacont, rá merőlegesen ráfektetjük a csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk.
  5. A töltelékből rudat formázunk és a csirkemell közepére fektetjük.
  6. Alufólia segítségével jó szorosan feltekerjük a húst.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük, majd kicsomagoljuk a fóliából és még pár percig sütjük, amíg a bacon szép piros lesz.

Melegen, hidegen is finom. Ha néhány órát hűlt, kitűnően szeletelhető, hidegtálak kiválósága lehet! (De persze szüretre, vagy akár piknikre is készülhet!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük