főétel

A tiltott fekete rizs

A fekete rizs igen erősen antioxidáns hatású, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, flavonoidokkal – tudták ezt az ősi Kínában is, éppen ezért csak a császári család számára volt engedélyezett a fogyasztása. Szerencsére manapság már mi is hozzáférhetünk, gazdag, diós, telt ízű, kiválóan laktat, jó párosítható például párolt lazaccal és rengeteg zsenge zöldborsóval.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csésze fekete rizs
  • 4-szeres mennyiségű víz (még jobb az alaplé)
  • 30 dkg lazac
  • citrom
  • 25-30 dkg zsenge zöldborsó
  • kevés vaj

Elkészítés:

  1. A rizst négyszeres mennyiségű sós vízben / alaplében puhára főzzük.
  2. Hozzákeverjük a fagyasztott-kiolvasztott zsenge zöldborsót. (Ha kellően zsenge, főzni sem kell, csak elég kiolvasztani, mert a további főzéssel sokat veszít a színéből, ízéből, állagából.)
  3. A lazacot kevés vajon puhára pároljuk, pici citromlével, sóval ízesítjük, majd kisebb darabokra szedjük és a rizshez adjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük