főétel

Medvehagymás sertésragu

Közeli, kedvelt kelet-bakonyi kirándulóhelyeink erdeiben, ameddig a szem ellát, zöldell a medvehagyma. Enyhe télutón megjelenthet már februárban is, de szokásos, tömeges előfordulása márciusra, áprilisra tehető. Nálunk sem múlhat el év medvehagyma szüret – és medvehagymás fogások nélkül! Hétvégén medvehagymás, tejszínes, mustáros sertésragu készült, egyszerű, mégis nagyon finom fogás!

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb (csíkokra vágva)
  • 2 közepes vöröshagyma (apró kockákra szelve)
  • 400 ml sűrű főzőtejszín
  • 3-4 ek. mustár
  • zsiradék
  • őrölt feketebors
  • 1 nagy csokor medvehagyma (aprítva)

Elkészítés:

  1. A zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
  2. Rátesszük a húst, nagyobb lángon, gyakori keverés mellett addig pirítjuk, míg kifehéredik.
  3. Beletesszük az aprított medvehagymát, átkeverjük, majd mérsékeljük a lángot. 
  4. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, fedő alatt majdnem teljesen puhára pároljuk. (Ha szükséges, menet közben apránként pótoljuk a folyadékot.)
  5. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, összeforraljuk.
  6. Krumpligombóccal (vagy ízlés szerinti körettel) tálaljuk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük