főétel

Tökfőzelék – nagymama receptje szerint

Érdemes leporolni a menzai fogások receptjeit, előszedni a nagymama régi, megsárgult füzeteit és újraértelmezni az olyan „nem szeretem” fogásokat, mint a tökfőzelék és kiderülhet, hogy a régi gyűlölt fogások igenis lehetnek nagyon finomak, sőt, mi több, kedvenccé is válhatnak!

Hozzávalók:

  • 2 közepes főzőtök
  • 2-3 nagyobb vöröshagyma kockázva
  • 2×250 ml nagyon sűrű főzőtejszín (30%-os) / vagy tejföl
  • friss kapor 
  • zsiradék
  • 10%-os ecet ízlés szerint (még finomabb fehérbor- vagy almaecettel)
  • kevés őrölt pirospaprika
  1. A tököt meghámozzuk, félbe vágjuk, magházát kiszedjük.
  2. A tököt legyaluljuk, enyhén megsózzuk, kicsit állni hagyjuk.
  3. A vöröshagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, kevés pirospaprikával megszórjuk.
  4. Rátesszük a gyalult tököt (levét nem kell kinyomkodni és vizet sem kell hozzáadni!), az edényt lefedjük, néhány perc alatt puhára pároljuk.
  5. A szobahőmérsékletű tejszínt belekeverjük, megszórjuk sok friss kaporral, kicsi ecettel ízesítjük, összeforraljuk és már kész is! (Ha kell még bele, adunk hozzá egy kis sót.) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük