főétel

Kókusztejes, currys, csicseriborsós csirke

Krémes, lágy, fűszeres, keleties, gyorsan elkészíthető fogás ez a kókusztejes, currys, csicseriborsóval gazdagított, korianderrel bőségesen megszórt, igen laktató – de nem elnehezítő – fogás. Ha kiemelten fontos szempont, hogy figyeljünk a vonalainkra, tartsuk szem előtt, hogy a kókusztej magas zsírtartalommal és kalóriaértékkel bír, ez esetben válasszuk inkább a light változatot. Ne mondjunk le róla, iktassuk be néha az étrendünkbe, mert segít a vércukorszint szabályozásában, segít megőrizni az erek és a bőr rugalmasságát, illetve vérszegénység ellen is bevethetjük, de a csontok erősségének megőrzésében is pozitív hatású.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 400 ml kókusztej (light)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 240 g csicseriborsó konzerv
  • kevés zsiradék
  • curry
  • friss koriander / petrezselyem
  • kuszkusz

Elkészítés:

  1. A zsiradékon megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát. 
  2. Rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk nagyobb lángon.
  3. Mérsékeljük a lángot, a csirkét kissé megsózzuk, curryval ízesítjük. 
  4. Felöntjük a kókusztejjel és addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul.
  5. Beletesszük a lecsepegtetett csicseriborsót, még néhány percig együtt főzzük.
  6. A végén megszórjuk friss, aprított korianderrel vagy petrezselyemmel.
  7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel / alaplével felöntjük, lefedjük, állni hagyjuk, míg a folyadékot teljesen felszívja.) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük