Krémes, lágy, fűszeres, keleties, gyorsan elkészíthető fogás ez a kókusztejes, currys, csicseriborsóval gazdagított, korianderrel bőségesen megszórt, igen laktató – de nem elnehezítő – fogás. Ha kiemelten fontos szempont, hogy figyeljünk a vonalainkra, tartsuk szem előtt, hogy a kókusztej magas zsírtartalommal és kalóriaértékkel bír, ez esetben válasszuk inkább a light változatot. Ne mondjunk le róla, iktassuk be néha az étrendünkbe, mert segít a vércukorszint szabályozásában, segít megőrizni az erek és a bőr rugalmasságát, illetve vérszegénység ellen is bevethetjük, de a csontok erősségének megőrzésében is pozitív hatású.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 400 ml kókusztej (light)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 240 g csicseriborsó konzerv
- kevés zsiradék
- só
- curry
- friss koriander / petrezselyem
- kuszkusz
Elkészítés:
- A zsiradékon megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát.
- Rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk nagyobb lángon.
- Mérsékeljük a lángot, a csirkét kissé megsózzuk, curryval ízesítjük.
- Felöntjük a kókusztejjel és addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul.
- Beletesszük a lecsepegtetett csicseriborsót, még néhány percig együtt főzzük.
- A végén megszórjuk friss, aprított korianderrel vagy petrezselyemmel.
- Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel / alaplével felöntjük, lefedjük, állni hagyjuk, míg a folyadékot teljesen felszívja.)