Mindig kutatok új ötletek után a konyhában, régóta szívesen bújom a gasztronómiai témájú magazinokat, könyveket, vagy a webet fogom kérdőre, hogy újabb és újabb alapanyagokat ismerhessek meg, alkalmazhassak a mindennapokban. Az egyik ilyen nagy felfedezettem a csicseriborsó liszt, ami számos jótékony élettani hatással bír és itt is érvényesül az a szempont, hogy a fogás alacsonyabb kalóriatartalmú, de magasabb tápértékű legyen. Ez alkalommal amolyan tortilla szerűséget kreáltam, de az édes palacsintát is ki fogom próbálni, sok-sok friss idénygyümölccsel.
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó liszt
- 3 dl víz
- kevés zsiradék
- só
- zöldfűszer (pl. petrezselyem)
- ízlés szerinti feltét (lehet tonhal, vegyes zöldsaláta, csirkehús, zöldségkrém, stb.)
Elkészítés:
- A csicseriborsó lisztből, vízből, só és aprított zöldfűszer hozzáadásával csomómentes tésztát keverünk, kicsit állni hagyjuk.
- Zsiradékkal kikent serpenyőben ízlés szerinti vastagságú lepényeket sütünk (úgy, mint a palacsintát).
- Ízlés szerinti feltéttel fogyasztjuk.