főétel vacsora

Csicseriborsó lepény

Mindig kutatok új ötletek után a konyhában, régóta szívesen bújom a gasztronómiai témájú magazinokat, könyveket, vagy a webet fogom kérdőre, hogy újabb és újabb alapanyagokat ismerhessek meg, alkalmazhassak a mindennapokban. Az egyik ilyen nagy felfedezettem a csicseriborsó liszt, ami számos jótékony élettani hatással bír és itt is érvényesül az a szempont, hogy a fogás alacsonyabb kalóriatartalmú, de magasabb tápértékű legyen. Ez alkalommal amolyan tortilla szerűséget kreáltam, de az édes palacsintát is ki fogom próbálni, sok-sok friss idénygyümölccsel. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csicseriborsó liszt
  • 3 dl víz
  • kevés zsiradék
  • zöldfűszer (pl. petrezselyem)
  • ízlés szerinti feltét (lehet tonhal, vegyes zöldsaláta, csirkehús, zöldségkrém, stb.)

Elkészítés:

  1. A csicseriborsó lisztből, vízből, só és aprított zöldfűszer hozzáadásával csomómentes tésztát keverünk, kicsit állni hagyjuk. 
  2. Zsiradékkal kikent serpenyőben ízlés szerinti vastagságú lepényeket sütünk (úgy, mint a palacsintát).
  3. Ízlés szerinti feltéttel fogyasztjuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük