főétel

Darált húsos ragu gombával, bébirépával

Nálam is van olyan időnként, hogy gyorsan meg akarom úszni a főzést, lehetőleg úgy, hogy több napra is elegendő adag készüljön.  Ilyenkor biztos, hogy darált húsos ragut készítek, mert egyrészt nagyon gyorsan megvan, másrészt viszont – szemben a frissensültekkel -, jól tűri a melegítést is. Gomba és bébirépa gazdagítja, körete pedig általában bulgur. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (sertéshúsból)
  • 2-3 kisebb vöröshagyma (kockázva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 30 dkg bébirépa (fagyasztott)
  • 100 g paradicsompüré koncentrátum
  • zsiradék
  • őrölt bors

Elkészítés:

  1. A zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
  2. Rátesszük a darált húst, jól átkeverjük és addig pirítjuk, amíg kifehéredik és egy kis levet enged.
  3. Mérsékeltebb lángon, fedő alatt pároljuk tovább, közben zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól átkeverjük és néhány percig pároljuk. (Aki kicsit szaftosabbra szeretné, kevés vizet adhat hozzá.)
  5. Beletesszük a szeletekre vágott csiperkegombát és a kiengedett bébirépát, majd addig pároljuk tovább, amíg a gomba is és a répa is megpuhul.

Ízlés szerintit körettel tálaljuk. Jól illik hozzá a bulgur vagy a párolt rizs.

Tálaláskor érdemes megszórni egy jó nagy marék frissen aprított petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük