főétel

Töltött medvehagyma kuszkusz salátával

Igyekszem minden évben a lehető legjobban kihasználni a medvehagyma szezont és a lehető legtöbb újdonságot kipróbálni a felhasználásával. Ma egy kissé keleties jellegű fogás készült: medvehagyma levélbe tekert darált húst sütöttem, friss, üde kuszkusz salátával tálaltam.

Hozzávalók:

töltött medvehagyma:

  • 40 db nagyobb medvehagyma
  • 0,5 kg darált pulyka
  • őrölt bors
  • vaj

kuszkusz saláta:

  • 1,5 bögre kuszkusz
  • 1 kápia paprika (apró kockákra vágva)
  • 1 sárga színű pritaminpaprika (apró kockákra vágva)
  • 4-5 újhagyma (vékony karikákra szelve)
  • 1 nagy marék frissen aprított petrezselyem
  • 14-16 db apró koktélparadicsom (félbe vágva)
  • egy citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. A kuszkuszt hőálló edénybe kimérjük, teszünk bele egy mokkáskanál sót, felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel (vagy alaplével).
  2. Lefedjük, állni hagyjuk.
  3. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a darabolt paprikát, paradicsomot, hagymát, petrezselymet, citromhéjat.
  4. A darált pulykahúst sóval, borssal ízesítjük.
  5. 20 db kisebb rudat formázunk a masszából.
  6. Mindegyik rudat két medvehagyma levélbe tekerjük, az egyik levélbe hosszában, a másikba pedig jó szorosan, keresztben.
  7. Kivajazott hőálló tálba tesszük, alufólia alatt kb. 35 perc alatt készre sütjük 180-190 fokra előmelegített sütőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük