Igyekszem minden évben a lehető legjobban kihasználni a medvehagyma szezont és a lehető legtöbb újdonságot kipróbálni a felhasználásával. Ma egy kissé keleties jellegű fogás készült: medvehagyma levélbe tekert darált húst sütöttem, friss, üde kuszkusz salátával tálaltam.
Hozzávalók:
töltött medvehagyma:
- 40 db nagyobb medvehagyma
- 0,5 kg darált pulyka
- só
- őrölt bors
- vaj
kuszkusz saláta:
- 1,5 bögre kuszkusz
- 1 kápia paprika (apró kockákra vágva)
- 1 sárga színű pritaminpaprika (apró kockákra vágva)
- 4-5 újhagyma (vékony karikákra szelve)
- 1 nagy marék frissen aprított petrezselyem
- 14-16 db apró koktélparadicsom (félbe vágva)
- egy citrom reszelt héja
- só
Elkészítés:
- A kuszkuszt hőálló edénybe kimérjük, teszünk bele egy mokkáskanál sót, felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel (vagy alaplével).
- Lefedjük, állni hagyjuk.
- Amikor kihűlt, hozzákeverjük a darabolt paprikát, paradicsomot, hagymát, petrezselymet, citromhéjat.
- A darált pulykahúst sóval, borssal ízesítjük.
- 20 db kisebb rudat formázunk a masszából.
- Mindegyik rudat két medvehagyma levélbe tekerjük, az egyik levélbe hosszában, a másikba pedig jó szorosan, keresztben.
- Kivajazott hőálló tálba tesszük, alufólia alatt kb. 35 perc alatt készre sütjük 180-190 fokra előmelegített sütőben.