leves

Egyszerű, gyors medvehagyma krémleves

Szombati 28 km-es kelet-bakonyi túránk alkalmával ismét gyűjtöttünk egy nagy csokor medvehagymát, mert idén is el akartam készíteni ezt a végtelenül egyszerű, de nagyon finom medvehagyma krémlevest. Alaplé mindenképpen kell hozzá, anélkül nem is érdemes nekiállni!

Hozzávalók:

  • 2 l alaplé
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • a tálaláshoz: chili olaj, pirított magvak, ehető virágok (vagy amit szeretnénk…)

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra szeljük.
  2. Felöntjük az alaplével, beletesszük a tisztított fokhagymát és puhára főzzük.
  3. Beletesszük a medvehagymát, néhány percig együtt főzzük.
  4. Ha szükséges, sózzuk.
  5. Jól összeturmixoljuk és összeforraljuk.
  6. Ízlés szerint tálaljuk – nálam: chili olajjal megpöttyözve, pirított magvakkal megszórva, ehető virággal dekorálva. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük