Szombati 28 km-es kelet-bakonyi túránk alkalmával ismét gyűjtöttünk egy nagy csokor medvehagymát, mert idén is el akartam készíteni ezt a végtelenül egyszerű, de nagyon finom medvehagyma krémlevest. Alaplé mindenképpen kell hozzá, anélkül nem is érdemes nekiállni!
Hozzávalók:
- 2 l alaplé
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- só
- a tálaláshoz: chili olaj, pirított magvak, ehető virágok (vagy amit szeretnénk…)
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra szeljük.
- Felöntjük az alaplével, beletesszük a tisztított fokhagymát és puhára főzzük.
- Beletesszük a medvehagymát, néhány percig együtt főzzük.
- Ha szükséges, sózzuk.
- Jól összeturmixoljuk és összeforraljuk.
- Ízlés szerint tálaljuk – nálam: chili olajjal megpöttyözve, pirított magvakkal megszórva, ehető virággal dekorálva.