Bár szeretem a leveseket, de a „szezonja” nálam inkább ősszel-télen jön el: legyen olyan sűrű, hogy megálljon benne a kanál! Az őszi meghűlések idején testet-lelket kényeztető fogás ez a melengető, nagyon tartalmas, csípős csirkeleves kínai zöldséggel és rizstésztával. Olyan kiadós, hogy második fogás szinte nem is kell.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirke farhát része + nyak
- 2 szárny (szárnytővel)
- kb. 15 dkg kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
- 2 petrezselyemgyökér
- 3 sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- só
- 10-12 dkg rizstészta
- chilipaprika / erős zöldpaprika
Elkészítés:
- A húsból hideg víz hozzáadásával levest főzünk. Csak annyi vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi. (Forrásnál a habot lekanalazzuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és lassan főzzük tovább a levest.)
- A húst kicsontozzuk.
- A levest leszűrjük. (A levesben főtt petrezselyemgyökeret, sárgarépát és zellert kis darabokra aprítjuk.)
- A levest visszatesszük a főzőedénybe.
- Felforraljuk, sózzuk. Beletesszük a kínai zöldségkeveréket és a rizstésztát.
- Addig főzzük mérsékeltebb lángon, amíg a zöldség és a tészta megpuhul.
- Beletesszük a kis darabokra vágott húst, illetve a petrezselyemgyökeret, sárgarépát, zellert.
- Forrón tálaljuk.