leves

Melengető csípős csirkeleves rizstésztával

Bár szeretem a leveseket, de a „szezonja” nálam inkább ősszel-télen jön el: legyen olyan sűrű, hogy megálljon benne a kanál! Az őszi meghűlések idején testet-lelket kényeztető fogás ez a melengető, nagyon tartalmas, csípős csirkeleves kínai zöldséggel és rizstésztával. Olyan kiadós, hogy második fogás szinte nem is kell.

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirke farhát része + nyak
  • 2 szárny (szárnytővel)
  • kb. 15 dkg kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 3 sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 10-12 dkg rizstészta
  • chilipaprika / erős zöldpaprika

Elkészítés:

  1. A húsból hideg víz hozzáadásával levest főzünk. Csak annyi vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi. (Forrásnál a habot lekanalazzuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és lassan főzzük tovább a levest.)
  2. A húst kicsontozzuk.
  3. A levest leszűrjük. (A levesben főtt petrezselyemgyökeret, sárgarépát és zellert kis darabokra aprítjuk.)
  4. A levest visszatesszük a főzőedénybe.
  5. Felforraljuk, sózzuk. Beletesszük a kínai zöldségkeveréket és a rizstésztát.
  6. Addig főzzük mérsékeltebb lángon, amíg a zöldség és a tészta megpuhul.
  7. Beletesszük a kis darabokra vágott húst, illetve a petrezselyemgyökeret,  sárgarépát, zellert.
  8. Forrón tálaljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük