Kapóra jött egy karácsonyi receptverseny, így hetek óta az ünnepi menün töröm a fejem, kísérletezek, sütök-főzök. Nagyon különleges, ám egyszerűen, gyorsan elkészíthető levest hoztam, ez pedig a gesztenyekrémleves.
Hozzávalók:
- 2 l alaplé
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 25 dkg főtt gesztenye
- 1 kisebb fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- kevés zsiradék
- 1,5 dl krémes, sűrű tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
- A vöröshagymát megdinszteljük.
- Felöntjük az alaplével, belemorzsoljuk a natúr gesztenyemasszát, hozzáadjuk az főtt gesztenyét, majd forrástól számított 5 percig főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés tejszínnel krémesítjük.
A kész levest szarvasgombás olajjal locsoltam meg és megszórtam enyhén pirított magkeverékkel.