leves

Gesztenyekrémleves az ünnepi asztalra

Kapóra jött egy karácsonyi receptverseny, így hetek óta az ünnepi menün töröm a fejem, kísérletezek, sütök-főzök. Nagyon különleges, ám egyszerűen, gyorsan elkészíthető levest hoztam, ez pedig a gesztenyekrémleves. 

Hozzávalók:

  • 2 l alaplé
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 25 dkg főtt gesztenye
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • kevés zsiradék
  • 1,5 dl krémes, sűrű tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megdinszteljük.
  2. Felöntjük az alaplével, belemorzsoljuk a natúr gesztenyemasszát, hozzáadjuk az főtt gesztenyét, majd forrástól számított 5 percig főzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés tejszínnel krémesítjük.

A kész levest szarvasgombás olajjal locsoltam meg és megszórtam enyhén pirított magkeverékkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük