leves

Francia hagymaleves

Anthony Bourdain: Francia bisztrókonyha című, gyakran forgatott szakácskönyvem nagy tanítása, hogy mindig legyen a fagyasztóban alaplé, anélkül nem érdemes nekifogni a francia hagyma- vagy gombaleves elkészítésének. Könnyed, elegáns,  gyorsan elkészíthető „villantós” fogás ez a francia hagymaleves, próbáld ki, nyűgözd le a barátaidat!

Hozzávalók:

  • 8 közepes vöröshagyma (mandolin szeletelővel vékony karikákra vágva)
  • 2 közepes póréhagyma (mandolin szeletelővel vékony karikákra vágva*)
  • 1,5 l alaplé
  • 1,5 ek. balzsamecet
  • 100 g vaj
  • őrölt szerecsendió
  • tálaláshoz: bagett, félkemény sajt (reszelve)

 

* Vigyázz az ujjaidra, hosszú időre megakaszthatja az aznapi főzésed egy kapkodás miatti sérülés…

Elkészítés:

  1. A felhevített vajra rátesszük a hagymaféléket és alacsony lángon, gyakori keverés mellett aranyszínűre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a balzsamecetet, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, jól összeforraljuk.
  3. Tálaláskor sütőben jól átsütött sajtos bagett szeletekkel kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük