főétel

Sertésszelet frézia módra

Finom, nyári, üde fogás hússal, zamatos őszibarackkal, gombával, sonkával, fehér borral,  mazsolával és tejszínnel – talán többet nem is kell mondani róla, elég, ha a hozzávalók „beszélnek”. Nálunk abszolút kedvenc lett, biztos, hogy tartósan felkerül a nyári repertoárra. 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb sertésszelet (karaj)
  • 8 dkg gépsonka
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 nagy őszibarack
  • 4 dkg mazsola
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. rétesliszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dkg vaj
  • vaj
  • olaj vagy zsír
  • bors

Elkészítés:

  1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.
  2. Az őszibarackot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk.
  3. Felforrósított zsiradékon megpároljuk a tisztított, felszeletelt gombát. Hozzáadjuk a barackot és a lecsöpögtetett mazsolát. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra szelt gépsonkát, összemelegítjük.
  4. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforrósított vajon mindkét oldalát kis ideig sütjük.
  5. A visszamaradó vajon kissé megpirítjuk a lisztet, felöntjük a borral. Hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk, végül belekeverjük a gyümölcsös-sonkás gombát.
  6. A húst tálra tesszük, leöntjük a mártással.
  7. Forró tepsiben átsütött krokettel tálaltam, de jó hozzá a párolt rizs, vagy burgonyapüré is.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük