főétel

Hűsítő citromos, kapros cukkinifőzelék

Kell valami igazán gyors, hűsítő, könnyű fogás ebben az embert próbára tevő melegben – az én választásom erre a citromos, kapros cukkinifőzelékre esett. Hidegen és melegen is nagyszerű ebéd, kínáljunk hozzá valamilyen egészséges vagdaltat, én lazacfasírttal tálaltam. 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb cukkini
  • 2 nagy fej vöröshagyma (kis kockákra szelve)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy marék friss kapor (aprítva)
  • zsiradék

Elkészítés:

  1. A cukkinit legyaluljuk, kissé sózzuk, állni hagyjuk (levét nem kell kinyomni).
  2. A vöröshagymát zsiradékon megdinszteljük.
  3. Rátesszük a cukkinit a keletkezett lével együtt, majd fedő alatt megpároljuk (ha túlságosan sűrűnek találjuk, egy nagyon kevés vizet adjunk hozzá).
  4. Belekeverjük a nem túl hideg tejfölt (ne csapódjon ki), hozzáadjuk a friss citromlevet és a kaprot, majd összefőzzük néhány perc alatt. Ha szükséges, még sózzuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük