főétel

Francia rakott burgonya

Hó végére és maradékmentésnek is tökéletes ez a végtelenül egyszerű, ám de nagyon finom fogás, amihez tényleg alig kell valami: burgonya, szalonna, sűrű főzőtejszín, némi sajt. Kísérőnek egy nagy adag friss, zöld saláta üdeséget ad fogásunknak.

Hozzávalók: (4-6 személyre):

  • 1 kg sárga burgonya
  • 20 dkg jó minőségű szalonna
  • 2×200 ml nagyon sűrű főzőtejszín
  • 25 dkg sajt
  • egy nagy marék frissen aprított petrezselyem
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, bő, sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd apró kockákra szeljük.
  3. Felaprítjuk a szalonnát, egy tálban összekeverjük a burgonyával, főzőtejszínnel, petrezselyemmel, kevés sóval.
  4. Kizsírozott sütőedénybe tesszük, alufólia alatt kb. 50 percig sütjük.
  5. Levesszük az alufóliát, rátesszük a reszelt sajtot és még addig sütjük (fólia nélkül), amíg a sajt szépen megpirul.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük